Як приготувати найсмачніший український капусняк?
Сьогодні в кулінарних книгах можна знайти безліч найрізноманітніших рецептів. Сучасні страви вражають своєю оригінальністю і складністю. Але є рецепти традиційної кухні, про яких багато хто чомусь забувають. Хочете віддати данину традиціям? Приготуйте капусняк. Але для початку з'ясуйте, як це робити.
Що це таке?
Так як існує безліч рецептів капусняку, то інгредієнти можуть бути різними. Але всі їх можна розділити на кілька груп:
Особливості приготування
Рецепти
Отже, як приготувати смачний український капусняк? Пропонуємо вашій увазі кілька рецептів.
Рецепт перший
Найчастіше капусняк готують зі свининою і з пшоном. Інгредієнти:
Спосіб приготування:
Сьогодні в кулінарних книгах можна знайти безліч найрізноманітніших рецептів. Сучасні страви вражають своєю оригінальністю і складністю. Але є рецепти традиційної кухні, про яких багато хто чомусь забувають. Хочете віддати данину традиціям? Приготуйте капусняк. Але для початку з'ясуйте, як це робити.
Що це таке?
Так як існує безліч рецептів капусняку, то інгредієнти можуть бути різними. Але всі їх можна розділити на кілька груп:
- Основа для бульйону. Основою може бути м'ясо (практично будь-який), сало або шкварки і навіть риба. А пісні варіанти використання таких інгредієнтів не припускають.
- Квашена капуста. Її можна використовувати прямо з розсолом (він додається в бульйон), але деякі капусту промивають, щоб страва не була занадто кислим. Також використовується і свіжа капуста, але смак у цьому випадку буде іншим, не таким насиченим і яскравим.
- Наповнення. Найчастіше для наповнення супу використовують картоплю, але її зазвичай доповнюють різними крупами: рисом, гречкою, пшоном, перловкою і так далі. А деякі додають гриби.
- Зелень, спеції. Все це додасть страві неповторний смак. Але зі спеціями не перестарайтеся, інакше ви зіпсуєте або заглушіть смак квашеної капусти.
Особливості приготування
- Спочатку потрібно приготувати бульйон. Просто відваріть до готовності м'ясо або рибу і вийміть з бульйону, щоб подрібнити і потім знову додати в блюдо.
- Тепер опустіть в бульйон картоплю (або крупу) і варіть його практично до готовності.
- Потім можна додавати основний інгредієнт - капусту.
- В кінці потрібно додати подрібнену основу бульйону, сіль і спеції.
Рецепти
Отже, як приготувати смачний український капусняк? Пропонуємо вашій увазі кілька рецептів.
Рецепт перший
Найчастіше капусняк готують зі свининою і з пшоном. Інгредієнти:
- 300-400 грамів свинини (можна використовувати ребра або, наприклад, окіст);
- 400 грамів квашеної капусти;
- 3 літри води;
- 400 грамів картоплі;
- 2 морквини;
- 2 цибулини;
- 30-50 мл рослинного масла;
- 2-3 столових ложки томатної пасти;
- 1/2 склянки пшона;
- зелень кропу;
- перець і сіль за смаком.
Спосіб приготування:
- Спочатку добре промийте м'ясо і помістіть його в каструлю з водою, а її, в свою чергу, поставте на вогонь. Коли бульйон закипить, видаліть піну, яка утворилася. Варіть свинину до повної готовності (м'ясо повинно стати м'яким і легко відділятися від кісток).
- Поки вариться бульйон, можна зайнятися овочами. Очистіть їх і подрібніть. Цибулю дрібно поріжте, моркву натріть на середній терці. Картоплю наріжте кубиками або соломкою (якщо ви не збираєтеся викладати його в каструлю, залийте водою, щоб він не заветрелся).
- На сковороді розігрійте олію і обсмажте на ньому моркву і цибулю до м'якості.
- Коли м'ясо звариться, вийміть його. Запустіть в бульйон картоплю.
- Пшоно промийте і додайте його в каструлю приблизно через 10-15 після додавання картоплі.
- Через 5-7 хвилин додайте квашену капусту і обсмажені моркву з цибулею, а також томатну пасту. Варити все разом ще близько 5 хвилин.
- Додайте зелень кропу, перець і сіль.
- Традиційний капусняк готовий!