Начать Игру
Special 1.3.6+
Статус: В разработке
Игроков в сети: 0
Всего аккаунтов:

капусняк по івано-франківськи

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

xEth

OldPlayer
Russian User
18 Окт 2016
153
23
0
28
Як приготувати найсмачніший український капусняк?
Сьогодні в кулінарних книгах можна знайти безліч найрізноманітніших рецептів. Сучасні страви вражають своєю оригінальністю і складністю. Але є рецепти традиційної кухні, про яких багато хто чомусь забувають. Хочете віддати данину традиціям? Приготуйте капусняк. Але для початку з'ясуйте, як це робити.
Що це таке?
yak-prigotuvati-naysmachnshiy-kapusnyak_201.jpeg


Так як існує безліч рецептів капусняку, то інгредієнти можуть бути різними. Але всі їх можна розділити на кілька груп:

  • Основа для бульйону. Основою може бути м'ясо (практично будь-який), сало або шкварки і навіть риба. А пісні варіанти використання таких інгредієнтів не припускають.

  • Квашена капуста. Її можна використовувати прямо з розсолом (він додається в бульйон), але деякі капусту промивають, щоб страва не була занадто кислим. Також використовується і свіжа капуста, але смак у цьому випадку буде іншим, не таким насиченим і яскравим.

  • Наповнення. Найчастіше для наповнення супу використовують картоплю, але її зазвичай доповнюють різними крупами: рисом, гречкою, пшоном, перловкою і так далі. А деякі додають гриби.

  • Зелень, спеції. Все це додасть страві неповторний смак. Але зі спеціями не перестарайтеся, інакше ви зіпсуєте або заглушіть смак квашеної капусти.

Особливості приготування
yak-prigotuvati-naysmachnshiy-kapusnyak_452.jpeg

  • Спочатку потрібно приготувати бульйон. Просто відваріть до готовності м'ясо або рибу і вийміть з бульйону, щоб подрібнити і потім знову додати в блюдо.

  • Тепер опустіть в бульйон картоплю (або крупу) і варіть його практично до готовності.

  • Потім можна додавати основний інгредієнт - капусту.

  • В кінці потрібно додати подрібнену основу бульйону, сіль і спеції.


Рецепти

Отже, як приготувати смачний український капусняк? Пропонуємо вашій увазі кілька рецептів.
Рецепт перший

Найчастіше капусняк готують зі свининою і з пшоном. Інгредієнти:

  • 300-400 грамів свинини (можна використовувати ребра або, наприклад, окіст);

  • 400 грамів квашеної капусти;

  • 3 літри води;

  • 400 грамів картоплі;

  • 2 морквини;

  • 2 цибулини;

  • 30-50 мл рослинного масла;

  • 2-3 столових ложки томатної пасти;

  • 1/2 склянки пшона;

  • зелень кропу;

  • перець і сіль за смаком.


Спосіб приготування:

  • Спочатку добре промийте м'ясо і помістіть його в каструлю з водою, а її, в свою чергу, поставте на вогонь. Коли бульйон закипить, видаліть піну, яка утворилася. Варіть свинину до повної готовності (м'ясо повинно стати м'яким і легко відділятися від кісток).

  • Поки вариться бульйон, можна зайнятися овочами. Очистіть їх і подрібніть. Цибулю дрібно поріжте, моркву натріть на середній терці. Картоплю наріжте кубиками або соломкою (якщо ви не збираєтеся викладати його в каструлю, залийте водою, щоб він не заветрелся).

  • На сковороді розігрійте олію і обсмажте на ньому моркву і цибулю до м'якості.

  • Коли м'ясо звариться, вийміть його. Запустіть в бульйон картоплю.

  • Пшоно промийте і додайте його в каструлю приблизно через 10-15 після додавання картоплі.

  • Через 5-7 хвилин додайте квашену капусту і обсмажені моркву з цибулею, а також томатну пасту. Варити все разом ще близько 5 хвилин.

  • Додайте зелень кропу, перець і сіль.

  • Традиційний капусняк готовий!


 
  • Нравится
Реакции: Bench и MARGINAL

MARGINAL

OldPlayer
Russian User
29 Сен 2016
708
429
0
Як приготувати найсмачніший український капусняк?
Сьогодні в кулінарних книгах можна знайти безліч найрізноманітніших рецептів. Сучасні страви вражають своєю оригінальністю і складністю. Але є рецепти традиційної кухні, про яких багато хто чомусь забувають. Хочете віддати данину традиціям? Приготуйте капусняк. Але для початку з'ясуйте, як це робити.
Що це таке?

yak-prigotuvati-naysmachnshiy-kapusnyak_201.jpeg


Так як існує безліч рецептів капусняку, то інгредієнти можуть бути різними. Але всі їх можна розділити на кілька груп:




    • Основа для бульйону. Основою може бути м'ясо (практично будь-який), сало або шкварки і навіть риба. А пісні варіанти використання таких інгредієнтів не припускають.



    • Квашена капуста. Її можна використовувати прямо з розсолом (він додається в бульйон), але деякі капусту промивають, щоб страва не була занадто кислим. Також використовується і свіжа капуста, але смак у цьому випадку буде іншим, не таким насиченим і яскравим.



    • Наповнення. Найчастіше для наповнення супу використовують картоплю, але її зазвичай доповнюють різними крупами: рисом, гречкою, пшоном, перловкою і так далі. А деякі додають гриби.



    • Зелень, спеції. Все це додасть страві неповторний смак. Але зі спеціями не перестарайтеся, інакше ви зіпсуєте або заглушіть смак квашеної капусти.
Особливості приготування
yak-prigotuvati-naysmachnshiy-kapusnyak_452.jpeg




    • Спочатку потрібно приготувати бульйон. Просто відваріть до готовності м'ясо або рибу і вийміть з бульйону, щоб подрібнити і потім знову додати в блюдо.



    • Тепер опустіть в бульйон картоплю (або крупу) і варіть його практично до готовності.



    • Потім можна додавати основний інгредієнт - капусту.



    • В кінці потрібно додати подрібнену основу бульйону, сіль і спеції.

Рецепти

Отже, як приготувати смачний український капусняк? Пропонуємо вашій увазі кілька рецептів.
Рецепт перший

Найчастіше капусняк готують зі свининою і з пшоном. Інгредієнти:




    • 300-400 грамів свинини (можна використовувати ребра або, наприклад, окіст);



    • 400 грамів квашеної капусти;



    • 3 літри води;



    • 400 грамів картоплі;



    • 2 морквини;



    • 2 цибулини;



    • 30-50 мл рослинного масла;



    • 2-3 столових ложки томатної пасти;



    • 1/2 склянки пшона;



    • зелень кропу;



    • перець і сіль за смаком.

Спосіб приготування:




    • Спочатку добре промийте м'ясо і помістіть його в каструлю з водою, а її, в свою чергу, поставте на вогонь. Коли бульйон закипить, видаліть піну, яка утворилася. Варіть свинину до повної готовності (м'ясо повинно стати м'яким і легко відділятися від кісток).



    • Поки вариться бульйон, можна зайнятися овочами. Очистіть їх і подрібніть. Цибулю дрібно поріжте, моркву натріть на середній терці. Картоплю наріжте кубиками або соломкою (якщо ви не збираєтеся викладати його в каструлю, залийте водою, щоб він не заветрелся).



    • На сковороді розігрійте олію і обсмажте на ньому моркву і цибулю до м'якості.



    • Коли м'ясо звариться, вийміть його. Запустіть в бульйон картоплю.



    • Пшоно промийте і додайте його в каструлю приблизно через 10-15 після додавання картоплі.



    • Через 5-7 хвилин додайте квашену капусту і обсмажені моркву з цибулею, а також томатну пасту. Варити все разом ще близько 5 хвилин.



    • Додайте зелень кропу, перець і сіль.



    • Традиційний капусняк готовий!
Был я у житомири прошлым летом и отведал я сий прекрасный капустняк , очень в кусно . Спасибо автору
 
  • Нравится
Реакции: ribakpro

Baena WF

OldPlayer
Russian User
19 Дек 2016
1.938
325
0
31
ШТО ЕТО? Язык форума русский офицально. А не какой либо другой!!
 
Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.