Помиту свинячу грудинку солять і смажать на сковорідці з розігрітим жиром до готовності, час від. часу поливаючи жиром, в якому вона смажиться. Обчищену, помиту картоплю та цибулю, нарізані кубиками (розміром 1 см), смажать в різних посудинах до рум'яного кольору, солять, а потім перекладають їх в одну посудину.
Смажену грудинку нарізують порціями, кладуть у сотейник або каструлю, посипають меленим перцем, зверху кладуть змішану з цибулею картоплю, заливають соком і жиром, в якому смажилась грудинка, і ставлять на 10—15 хвилин у духовку.
Подають грудинку на стіл разом з картоплею і цибулею.
На 500 г свинячої грудинки — 1кг картоплі, 2 цибулини, 2,5 ст. ложки смальцю, 3 горошини чорного перцю.
Смажену грудинку нарізують порціями, кладуть у сотейник або каструлю, посипають меленим перцем, зверху кладуть змішану з цибулею картоплю, заливають соком і жиром, в якому смажилась грудинка, і ставлять на 10—15 хвилин у духовку.
Подають грудинку на стіл разом з картоплею і цибулею.
На 500 г свинячої грудинки — 1кг картоплі, 2 цибулини, 2,5 ст. ложки смальцю, 3 горошини чорного перцю.