Як приготувати шаурму
Шаурма - страва, улюблена для багатьох. То чому ж не приготувати її вдома? У цьому випадку страва виявиться набагато кориснішою і смачнішою
Шаурма - це східна страва з коржів, начинених яловичиною, бараниною або м'ясом птиці з додаванням свіжих овочів, соусів і спецій.
Шаурма арабська
Інгредієнти:
- 800 г м'яса (нежирна баранина або телятина, також можна взяти філе курчати або індички)
- піта
- 1 свіжий огірок
- 1 помідор
Інгредієнти для маринаду:
- 200 г оцту 5%
- 1 ч. ложка кориці
- 1 ч. ложка паприки
- 1 ч. ложка тертого мускатного горіха
- щіпка кардамону
- 3-4 зубчики товченого часнику
- сіль - за смаком
Інгредієнти для соусу:
- 1 склянка сметани
- 2 ст. ложки нарізаної зеленої цибулі
- 2 зубчики часнику
- щіпка каррі
- 1 маринований огірок
- рослинна олія
Приготування:
1. М'ясо нарізати на стейки і залишити на ніч у маринаді. Потім стейки вийняти, обсушити паперовими рушниками. Обсмажити їх до напівготовності на сильному вогні в невеликій кількості рослинного масла до появи золотистої скоринки. Стейки охолодити, нарізати на смужки.
2. Відправити м'ясо у вогнетривкий посуд, накрити фольгою. Запікати м'ясо 20 хвилин у духовці, розігрітій до 180 градусів. Потім фольгу зняти і потримати в духовці ще хвилин 10-15.
3. Готуємо соус. Сметану перемішати з товченим часником, зеленою цибулею і порізаним огірком, заправити спеціями і дати настоятися близько півгодини.
4. Піту розрізати навпіл, всередину покласти скибочки свіжого помідора і огірка, на них викласти шматочки м'яса і все полити сметанним соусом.
Шаурма - страва, улюблена для багатьох. То чому ж не приготувати її вдома? У цьому випадку страва виявиться набагато кориснішою і смачнішою
Шаурма - це східна страва з коржів, начинених яловичиною, бараниною або м'ясом птиці з додаванням свіжих овочів, соусів і спецій.
Шаурма арабська
Інгредієнти:
- 800 г м'яса (нежирна баранина або телятина, також можна взяти філе курчати або індички)
- піта
- 1 свіжий огірок
- 1 помідор
Інгредієнти для маринаду:
- 200 г оцту 5%
- 1 ч. ложка кориці
- 1 ч. ложка паприки
- 1 ч. ложка тертого мускатного горіха
- щіпка кардамону
- 3-4 зубчики товченого часнику
- сіль - за смаком
Інгредієнти для соусу:
- 1 склянка сметани
- 2 ст. ложки нарізаної зеленої цибулі
- 2 зубчики часнику
- щіпка каррі
- 1 маринований огірок
- рослинна олія
Приготування:
1. М'ясо нарізати на стейки і залишити на ніч у маринаді. Потім стейки вийняти, обсушити паперовими рушниками. Обсмажити їх до напівготовності на сильному вогні в невеликій кількості рослинного масла до появи золотистої скоринки. Стейки охолодити, нарізати на смужки.
2. Відправити м'ясо у вогнетривкий посуд, накрити фольгою. Запікати м'ясо 20 хвилин у духовці, розігрітій до 180 градусів. Потім фольгу зняти і потримати в духовці ще хвилин 10-15.
3. Готуємо соус. Сметану перемішати з товченим часником, зеленою цибулею і порізаним огірком, заправити спеціями і дати настоятися близько півгодини.
4. Піту розрізати навпіл, всередину покласти скибочки свіжого помідора і огірка, на них викласти шматочки м'яса і все полити сметанним соусом.